Ne rontsa el semmi a romantikus pillanatot - Intim védelem nyáron (x)

bien.hu
Írta: ,

Közös nyaralás a baráti társasággal, vagy romantikus vakáció a kedveseddel? Már csomagolod is a bőröndbe a tökéletes pihenéshez szükséges kellékeket, és koncentrálsz, hogy a legvadítóbb szexi fehérneműd itthon ne maradjon, a spagetti pántos tengerészcsíkos ruhádról nem is beszélve. Azért ne feledkezz meg az intim területek védelméről sem! Mert mit ér a csábos bugyi, ha néhány gondtalan strandolós nap után egyszerre csak kellemetlen szagú hüvelyfolyást tapasztalsz…

Az intim területek, a hüvely védelme ilyenkor nyáron különösen fontos. A strandok, fürdők vizei, a közös zuhanyzók, WC-k mind potenciális veszélyforrásai a hüvelyi fertőzéseknek.

Vagy a magadon felejtett nedves, műszálas fürdőruha, amely a melegben befülled, ideális környezetet teremt a bacik elszaporodásának. Ha mindezekhez buja éjszakák társulnak, a hüvely természetes egyensúlya könnyen felborul, szabad utat engedve a kórokozók megtelepedésének és elszaporodásának. 

A legkönnyebb és leghatékonyabb dolog, amit tehetsz: előzd meg! Néhány alapvető és egyszerű praktikával tényleg nem állhat semmi a romantikus éjszakák útjába. Fürdőzés előtt és után is zuhanyozz le, a közös WC ülőkét pedig eszedbe ne jusson használni!

Érdemes egy váltás fürdőruhát vinned magaddal a strandra, hogy a vizeset gyorsan le tudd cserélni. Azt mondani sem kell, hogy menstruáció idején inkább mellőzd a strandolást– ilyenkor különösen védtelen a hüvelyi környezet.

Ezek mellett érdemes még kifejezetten az egészséges hüvelyflórát fenntartó savas pH-jú, vagy Lactobacillusokat tartalmazó készítményt alkalmazni megelőzés céljára. A bőröndben kis helyen elfér, és nagy segítség lehet számodra. A csipkebugyi mellett tehát erről se feledkezz meg, és szerezd be jóval az utazás előtt.  

Ilyen típusú készítmény a Vitagyn C hüvelykrém is, amely kiválóan alkalmas a hüvelyflóra védelmére, a fertőzések megelőzésére. A savas pH-jú krémben lévő C-vitamin visszaállítja a hüvely savas kémhatását, elősegíti a tejsavbaktérium flóra növekedését, és fenntartását.

A fertőtlenítő hatású ezüst pedig gátolja a kórokozók szaporodását, megakadályozva a fertőzés kialakulását. Így hasznos részét képezheti a nyaralásra összekészített „útipatika” csomagnak!

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

(x) fizetett hirdetés