Ne adj esélyt a hüvelyi fertőzéseknek!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ne adj esélyt a hüvelyi fertőzéseknek!

A hüvelyi fertőzések manapság még mindig tabutémának számítanak, de attól, hogy nem beszélünk rólunk, sajnos még komoly problémákat okozhatnak. Nem feltétlenül jeleznek semmi rosszat a szenvedő páciensről, sokszor éppen a túlzásba vitt higiénia okozza a megjelenésüket.

Szappanok és mosakodó gélek

Mivel napjainkban igazi rémként kezelünk minden normális mennyiségű hüvelyfolyást, a reklámok igazán jól célba találtak, és sokszor abnormális mértékű tisztálkodást követelnek meg.

Ennek sajnos egy ördögi kör az eredménye, ugyanis a pH-érték felborulhat a nem éppen hüvelyflórához passzoló termékek használata esetén.

Ennek következményeképpen a baktériumok elszaporodhatnak, a fertőzések pedig könnyen megjelenhetnek.


Kellemetlen szag „odalent”: mi lehet az oka?


Tehát az, aki túl sokat foglalkozik az intimhigiéniával, jó eséllyel tönkreteszi a mesterséges szerekkel szervezete valódi védekezőképességét.

A gond ott kezdődik, hogy sokan ekkor sem mennek el nőgyógyászhoz, hanem inkább még tovább vásárolják az intim higiéniát hirdető termékeket, a fokozott használat azonban jól láthatóan nem orvosolja a problémát. 

A higiéniát ne vedd félvállról!

Annak ellenére, hogy a túlzásba vitt tisztálkodás problémákat jelenthet, természetesen az sem megoldás, ha nem ügyelsz erre a fontos területre.

A rendszeres, adott esetben naponta többször történő tisztálkodás elengedhetetlen, főleg a menstruáció idején.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a hüvely belülről semmilyen irrigálásra, tisztításra nem szorul, még intim mosakodó gélekkel sem.

Ezek a termékek arra valóak, hogy segítségükkel elkerülhető legyen az irrigáló hatású szappanok bekerülése a hüvelybe, de csak és kizárólag kívülről lehet velük tisztálkodni.

Amennyiben szükségét érzed annak, hogy „odabenn” is tisztább lehess, mindenképpen kérd ki a nőgyógyászod véleményét, hiszen könnyen lehet, hogy egy vény nélkül kapható krém nem orvosolja a problémád.

(Persze, még mindig jobb, mint egy rosszul használt intim mosakodógél.)

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!