Mutatjuk, mi történik a testeddel, ha sokáig nem elégülsz ki

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Mindenkinek vannak szakaszok az életében, amikor egyszerűen nem igényli a szexet sem testileg, sem lelkileg. Ez természetes, és talán neked sem jutna eszedbe, hogy a nélkülözésnek hátulütői is lehetnek. Pedig így van!

Vagyaim.hu

Attól, hogy aktuálisan nincs partnered, még nem kell száműznöd az életedből a gyönyört. Már csak azért sem, mert láthatod, milyen sok pozitív hatása van.

Sőt, ha belegondolunk, az előbbiek alapján vonzóvá tesz, és nem válsz teljesen „unottá” ezen a téren, folyamatosan fenntartod az érdeklődésedet aziránt, hogy megtaláld az igazit.

Egy szó, mint száz, az önkielégítés tökéletes módja annak, hogy átélj néhány orgazmust, függetlenül attól, hogy van-e partnered, vagy nincs. Elsődleges szerepe van abban, hogy megtanuld, mi esik igazán jól, mit szeretsz az ágyban.

Ezt később megmutathatod a barátodnak (feltéve, hogy számára nem egyértelmű), illetve addig is élvezheted az orgazmus pozitív hatásait – aktuálisan, és hosszútávon egyaránt.

Bármennyire furcsa, de minél ritkábban szexelsz, annál kevésbé fogod kívánni az együttléteket.

Persze, egy darabig még izgalmas lehet a várakozás, sok párnak kifejezetten jól tesz, ha néhány hetet külön töltenek, hogy aztán újult erővel vágjanak bele a házasélet testi-lelki örömeibe.

Azonban nem célszerű túl sokáig húzni az időt – legalábbis ezt mutatják a felmérések. Részben azért, mert megszokod a nélkülözést, részben pedig azért, mert nem kapja meg a tested a szexszel járó hormonokat.

Szóval, ha nem bújsz ágyba senkivel, akkor nem is igazán érdekel a kérdés később sem. Ezt könnyen megfigyelheted magadon: ha sokáig nem volt partnered, majd rátalálsz az ideális férfira, valószínűleg állandóan ágyba szeretnél bújni vele.

Pedig odáig tökéletesen elvoltál szex nélkül is!

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?