Minden, amit a testnedvekről tudni akartál

Szőke Angéla
Írta: ,
Minden, amit a testnedvekről tudni akartál

Kép forrása: Hendo Wang/unsplash.com

A testnedv az élő szervezetben lévő folyadékok (gázok, gőzök) gyűjtőneve és összetételük minősége jól leírható fizikai, kémiai, biológiai jellemzőkkel. Szex alatt testnedveket cserélünk partnerünkkel és ha hozzávesszük azt, hogy a kulturális, vallási és konzervatív társadalmi nevelés következtében az aktust eleve szégyenteljes dolognak tartjuk, nem csoda, ha sokan idegenkednek ettől.

Pedig a szex az egyik legtermészetesebb emberi viselkedés a világon, ezért igazán sajnálatos, hogy vannak aspektusai, amit kicsit undorítónak tartunk. Két ember szexuális együttléte nem „mocskos”, a testnedvek cseréje pedig természetes velejárója. Íme egy kis gyorstalpaló azzal kapcsolatban, hogy ilyenkor pontosan milyen nedveket termelünk és ezeknek mi a funkciója.

Nyál: A szájüregében a nyálmirigyek által termelt színtelen, viszkózus, változó kémhatású, folyadék, aminek csókolózás vagy orális szex alatt van szerepe. Síkosítóként is használhatjuk, bár erre a célra jobban megfelelnek a direkt erre a célra kifejlesztett termékek.

Izzadtság: A bőr irharétegében elhelyezkedő verejtékmirigyek által termelt, a bőr felületére kivezetett váladékot nevezzük verejtéknek.

Férfi előváladék: Az izgalmi állapot alatt termelődik – legtöbbször az erekció kezdetekor - szerepe a síkosításban van, illetve feladata, hogy átmossa a húgycsövet, és semlegesítse annak savasságát. Ezáltal védi a spermiumokat, és lehetővé teszi azok túlélését nemcsak a húgycsőben, de ejakuláció után is.  Az előváladéktól történő teherbeesés kockázata kicsi, ugyanakkor megtörténhet, mert a folyadék kis mennyiségben tartalmazhat élő spermiumokat.

Női előváladék: Szintén izgalmi állapotban termelődik, remek természetes sikosító.

Férfi ejakuláció: A férfi orgazmusa során kilövellő fehéres folyadék, amely a spermiumokat tartalmazza és jellegzetes szaga van.

Női ejakuláció: Az intenzív női orgazmussal a húgycsőből egyszerre vagy lüktetően kilövellő vagy kifolyó  víz-szerű, átlátszó folyadék.

Menstruációs vér: A menstruáció során a ciklus második felében, a peteérés során megvastagodott méhnyálkahártya leválik és a hüvelyen keresztül távozik. Bár a legtöbben menstruációs vérként ismerik a távozó folyadékot, valójában ennek csak mintegy a fele vér, egyéb összetevői között találhatunk még hüvelyváladékot és szövetdarabokat is

Végbél nyálka: A végbelet narancsvörös, fényes, mirigyeket tartalmazó nyálkahártya és az azt fedő váladék borítja.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!