Rosszkor jön meg? 7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a menstruációd

Zabolai Margit
Írta: ,
Rosszkor jön meg? 7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a menstruációd

Kép forrása: picjumbo.com

Életünk nagy részében úgy vagyunk vele, hogy ha megjön, az még mindig a kisebbik rossz, mint ha nem jön meg, de lássuk be, a menstruáció ritkán érkezik jókor. Akár egy romantikus estére, akár nyaralásra vagy kirándulásra készülünk, van, amikor jó lenne csak egy-két nappal kitolni vagy előbbre hozni a ciklusunkat. Az alábbi módszerekkel bizonyos esetekben befolyásolható a menstruáció, és a néhány napos eltérés a szervezetedben sem okoz felbolydulást, ráadásul még gyógyszerhez sem kell nyúlnod.

Aviva torna Kép forrása: camillestyles.com

A testmozgás úgy általában is segíthet a menstruáció beindításában, de bizonyos mozgásformák, például az Aviva torna, kifejezetten kedvezően hatnak a női szervekre, és beindíthatják a peteérést, illetve a tüszőrepedést.Ebben a videóban az ötödik perctől látható a gyakorlat, ami kifejezetten a menstruáció érkezését segíti elő.

C-vitamin

Van olyan dolog, amire a C-vitamin nem jó? Nagy dózisban, akár egész hónapban is fogyasztva, az C-vitamin néhány nappal kitolhatja a menstruáció időpontját, mivel kedvező hatását az érfalakra is kifejti, ami pedig befolyásolhatja a tüszőrepedést.

Ártani biztosan nem ártasz vele, a C-vitamint otthoni körülmények között gyakorlatilag lehetetlen túladagolni, bár vesepanaszok esetén azért kérd ki az orvosod véleményét.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv