Meglepő módszerek, amelyek segíthetnek leszokni a cigiről

Írta: ,

A dohányzás könnyen függőséget okozhat, amitől aztán nem könnyű megszabadulni. Lehet, hogy egy ideig élvezed, úgy érzed, nem is lennél meg nélküle, ha jobban átgondolod, rájöhetsz, hogy ha leteszed a cigit, nem csak pénzt takaríthatsz meg, de az egészséged és a jövőd érdekében is sokat teszel. Ha úgy érzed, már mindent megtettél, mégsem sikerült leszokni, próbáld ki a következőket! Apróságoknak tűnhetnek, mégis nagyon hatásosak.

Nagyon sokan vannak olyanok, akik azért próbálnak leszokni a cigarettáról, mert tudják, így egészségesebbek lehetnek.

Ez azonban gyakran kevésnek bizonyul, nem elég motiváló tényező. Van egy sokkal jobb módszer arra, hogyan is közelítsük meg a témát: gondold át, mikor és miért cigizel.

Amikor buliban vagy és iszol? Amikor ideges és feszült vagy? Akkor első lépésben a kiváltó tényezőt kell megszüntetni.

Fogyassz kevesebb alkoholt és próbáld meg életedből kiiktatni a stresszt, így biztos, hogy nem fogod annyira kívánni a cigarettát sem.

Rágcsálj valamit Kép forrása: playbuzz.com

Segíthet a leszokásban vagy legalábbis csökkentheted vele a naponta elszívott cigaretta mennyiségét, ha rászoksz a rágógumira. Ezt nem csak mi állítjuk, egy 2010-es tanulmány is bizonyította.

Cigarettafüggő önkénteseknek 24 óra cigimentes időszak után adtak rágógumit és azt tapasztalták a szakemberek, hogy csökkentette az alanyoknál az elvonási tüneteket. Lehetőség szerint válaszd a cukormentes verziót, így még többet tehetsz az egészséged érdekében.

Kísérletezhetsz továbbá egy másik opcióval is, ha cigarettát kívánsz, kortyolj egyet a melletted lévő vízzel teli palackból, ez is csökkentheti a dohány és nikotin iránti vágyadat, ráadásul a folyadékbevitel egészséges is.