Bebizonyították, hogy kevésbé kívánod az együttlétet, ha keveset csinálod

Nagy Niki
Írta: ,
Bebizonyították, hogy kevésbé kívánod az együttlétet, ha keveset csinálod

Rossz hír a szexmentes időszakot élő lányok számára: kutatások kimutatták, hogy minél kevesebb intim együttlétben van részed, annál kevésbé kívánod később!

A száraz időszak hátrányai Kép forrása: witanddelight.tumblr.com

Amikor az ember lánya egy ideig nem jut egészséges mennyiségű szexhez, először elkezdi nagyon-nagyon kívánni. Ismerős az az érzés, amikor szakítás után a falat kaparod, mert hozzá vagy szokva, hogy akkor bújsz ágyba a barátoddal, amikor csak akarsz, most meg előreláthatólag hónapokig semmi akció nem lesz?

Na igen, ez egy idő után elmúlik, és egyre kevésbé érzed majd sürgetőnek azt, hogy lefeküdj valakivel – aztán meg teljesen el is felejted, milyen jó is az valójában.

Van az a szint, amikor már a Magic Mike szépfiúi mellett is unott fejjel mennél el – ennek pedig valójában egyszerű biológiai okai vannak.

Nem véletlen, hogy szeretjük a szexet Kép forrása: meggielynne.tumblr.com

Biológiai szempontból a szex igazi aranybánya: ha elkezded kívánni a partnered, a vérkeringésed megindul alul, és a tested oxitocint és endorfint enged szabadjára, amelyektől sokkal jobb kedved lesz.

Ezek azonban egy idő után egyfajta függőséget is okoznak: minél többet kapsz belőlük, annál többre vágysz, így ha sokat szexelsz, egyre többször fogod kívánni is a másikat.

Így belekerülsz ebbe a kellemes ördögi körbe, amiből elég nehéz kitörni – és ki is akarna igazából kitörni, nem igaz?