A leggyakoribb nemi úton terjedő betegség – Sajnos bárhol elkapható

Schuster Borka
Írta: ,
A leggyakoribb nemi úton terjedő betegség  – Sajnos bárhol elkapható

A trichomoniasis talán az egyik leggyakoribb nemi betegség, a legtöbben viszont még a nevét sem tudjuk kiolvasni elsőre. Bár önmagában nem veszélyes, és könnyen kezelhető, mégis fontos, hogy felismerjük a tüneteket és időben orvoshoz forduljunk, mielőtt másnak is átadnánk a kellemetlen panaszokkal járó kórt.

Szinte bárhol elkaphatod Kép forrása: blog.arnhem.co

A trichomoniasis nemi úton terjedő betegség, és a legtöbbször férfiak terjesztik, hiszen a kór náluk sokszor tünetmentes marad, így nem is tudnak róla, hogy megfertőződtek.

Az óvszer használat itt is védelmet jelent, de sajnos ez sem garantálja, hogy nem kapod el a betegséget.

A fertőzést okozó Trichomonas vaginalis vírus ugyanis szinte bárhol megtelepszik, így a strandon vagy a wc-n is elkaphatod, de közös törülköző vagy fürdőruha használata is okozhatja a bajt.

Mivel a betegséget egyértelműen csak a hüvelyváladék elemzésével lehet diagnosztizálni, fontos, hogy minél előbb orvoshoz fordulj.

Így nem csak a kellemetlen tünetektől szabadulhatsz meg hamarabb, de annak az esélyét is csökkented, hogy akaratlanul is továbbadod valakinek a fertőzést.

Akár vannak tünetei, akár nincsenek, a partnerednek is mindenképpen érdemes felkeresnie egy urológust, hogy kizárja a betegséget, illetve megkezdje a szükséges kezelést, különben könnyen visszafertőződhetsz a következő együttlét során.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv