Nem kívánom a párom, pedig szeretem. Mit tegyek?

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Nem kívánom a párom, pedig szeretem. Mit tegyek?

A szexuális anorexia létező, és hosszú idő óta terápiát igénylő betegség, ennek ellenére nem túl régen kapta meg e találó, és kissé zavarba ejtő elnevezést. Lényege a teljes önmegtartóztatás, a szexuális örömök teljes elutasítása és kizárása, akár házasságból vagy tartós párkapcsolatból is.

Vagyaim.hu

Az önként vállalt szexuális éhezés nem új keletű dolog, a párkapcsolati zavarok nagy százalékában van jelen, kimondva vagy kimondatlanul. A megoldás és gyógyulás akkor születik, ha a probléma és az eltávolodást okozó lelki sebek megfelelően kezelve vannak, és a felgyülemlett feszültségekből fakadó konfliktusokat nem söprik többé a szőnyeg alá. Az érintett pár végre kinyitja a szemét és elindulnak egymás felé a kommunikáció hídján, mert megoldást égető fontosságúnak érzik.

Régen egy nőnek „nagy köténye” kellett, hogy legyen, melynek takarásában sok minden elfért, egy egész házasság története, csalárdsággal, hűtlenséggel, bordéllyal, elhidegüléssel és szex megvonással együtt. Akkoriban valóban elfojtani volt ildomos mindennemű hálószobai problémát, ellenben ma szomorú, magányos, gyógyulni vágyó szexanorexiások és parlagon hagyott társaik egyre nagyobb számban vesznek részt terápiás foglalkozásokon

De mi okozza az önként vállalt éhezést a párkapcsolatokban?

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz