Keveset szexelsz? Ez történik a testeddel!

Írta: ,

Munka, utazás, szakítás: ez csak néhány oka lehet annak, hogyha a nemi életed háttérbe szorul. A napok persze csak telnek, te pedig egyre többet gondolsz arra, hogy vajon mikor is volt már annak az ideje, hogy szexeltél volna. Persze azzal nincsen alapvetően baj, ha heti hét napból hetet nem szexelsz végig – bár milyen jó is az, igaz? – de a teljes szexmentességnek igenis van néhány kellemetlen hátülütője. Hogy mik is azok? Máris mutatjuk!

Sokkal többet fogsz aggódni! Kép forrása: depositphotos.com

Bizony így van! Ugyanis a szex segít ellazulni, megnyugodni.

Kutatások bizonyítják, hogy a stresszes szituációk között és a rendszeres szex között igenis van összefüggés.

Azok, akik kéthetente legalább egyszer összebújnak, sokkal sikeresebbek voltak a nyilvános beszédek vagy egyéb stresszes helyzetek alatt, mint azok, akik nem éltek rendszeres nemi életet.

Szex közben ugyanis az agy endorfint és oxitocint termel, amelyek segítenek relaxálni és persze jól érezni magadat a bőrödben.

 Hamarabb leszel influenzás Kép forrása: depositphotos.com

Nevetségesen hangzik, de sajnos így van.

A szex ugyanis csökkenti a bakteriális és vírusos fertõzések kockázatát és erõsíti az immunrendszert.

A kutatások pedig azt is bebizonyították, hogy azok szervezetében, akik rendszeresen szexeltek mintegy harminc százalékkal volt magasabb az immuglobulin szint, ami kvázi a szervezet egyik legfontosabb védõpajzs, mint azokéban, akik csak ritkán vagy egyáltalán nem is éltek nemi életet.