5 kérdés, amit szégyellsz megkérdezni a nőgyógyászodtól – Ezt válaszolná

Schuster Borka
Írta: ,
5 kérdés, amit szégyellsz megkérdezni a nőgyógyászodtól – Ezt válaszolná

Kép forrása: unsplash

Sosem kellene, hogy kellemetlenül érezd magadat bármi miatt is az orvosod előtt, hiszen az ő dolga az, hogy segítsen neked és megválaszolja a kérdéseidet. Mégis vannak, akik zavarba jönnek, amikor az alábbi témákról van szó – ők most megtudhatják, mit felelne az orvos, ha fel mernék tenni neki a kérdéseiket.

Vagyaim.hu Black Friday
Aggódnom kellene a hüvelyváladék miatt? Kép forrása: boggy22/depositphotos.com

A hüvelyváladékkal kapcsolatban a nők még kevésbé mernek kérdezni, mert attól tartanak, hogy ez a rossz higiéné jele. Fontos tudnod, hogy még ha így is lenne, az orvosod akkor sem fog ítélkezni, hanem tanácsokat ad a megfelelő tisztálkodásra vonatkozóan, de nem valószínű, hogy ezzel van a baj.

Sőt, a legvalószínűbb, hogy egyáltalán nincs is baj: a hüvelyváladék, amíg nincs kellemetlen szaga, átlátszó vagy tiszta fehér színű, addig teljesen normális jelenség, van, akinek több, másoknak kevesebb van belőle, illetve a ciklusod alakulása is befolyásolhatja a mennyiségét.

Ha változást tapasztalsz, akkor viszont mindenképpen fordulj az orvosodhoz, ne szégyenlősködj, mert egy fertőzés is állhat a háttérben, ami mindenképpen kezelésre szorul.

Ugyan vannak, akiknek az idő előrehaladtával a szexuális étvágya csökken, de ez egyáltalán nem törvényszerű, sőt!

A leginkább azért terjedt el ez a nézet, mert az idős(ebb)kori szexuális élet valamiért még mindig tabunak számít, pedig sem orvosi, sem lelki értelemben nem szól ellene semmi.

Ami azt illeti, ha mindkét félnek jól esik, kimondottan jót is tesz nektek.

Azon viszont ne lepődjetek meg, hogy hiába a vágy, elképzelhető, hogy nem csak a férfinak, a nőnek is szüksége van némi segítségre. Különösen a menopauza után okozhat gondot sok nőnek a hüvelyszárazság, ami ha valóban zavaró, az orvosod segít akár gyógyszeres megoldást találni rá, ha eseti problémáról van szó, akkor pedig egy tubus síkosító pillanatok alatt megoldja a helyzetet – emiatt nem kell lemondanotok az örömszerzésről!

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)