5 kérdés, amit szégyelltél megkérdezni a nőgyógyászodtól – És a válaszok

Schuster Borka
Írta: ,

Sosem kellene, hogy kellemetlenül érezd magadat bármi miatt is az orvosod előtt, hiszen az ő dolga az, hogy segítsen neked és megválaszolja a kérdéseidet. Mégis vannak, akik zavarba jönnek, amikor az alábbi témákról van szó – ők most megtudhatják, mit felelne az orvos, ha fel mernék tenni neki a kérdéseiket.

Persze, nem ez a dolga a nőgyógyásznak, de mégis érdekelne a véleménye. Rengeteg nő érzi magát bizonytalannak az külső nemi szervei megjelenésével kapcsolatban, de csak kevesen merik megkérdezni az orvosukat, hogy milyennek is néznek ki egy olyan szem számára, aki ismeri az „átlagot”.

Akik mégis összeszedik ehhez a bátorságukat, azokat megnyugtatják: teljesen normális a megjelenésük.

Hiszen akárcsak a többi testrészünk, a nemi szerveink sem egyformák, vannak, akiknek világosabb itt a bőre, van, akinek sötétebb, vannak, akinek nagyobbak a szeméremajkai, másoknak kisebbek – nincs „” vagy „rossz” megjelenés.

Az érzékeny mellbimbók bajt jeleznek Kép forrása: pexels

A mellbimbókban számos idegvégződés található, ezért olyan érzékenyek.

Sok nő tapasztalja azt, hogy a menstruációja előtt a mellbimbók még szenzitívebbé válnak, mások számára ez nem ciklusfüggő.

Aki megkérdezi, annak az orvos el fogja mondani, hogy mindez teljesen normális és semmiféle kóros elváltozásra nem utal.

Amíg nem érzel fájdalmat, duzzanatot vagy tapasztalsz ismeretlen eredetű váladékozást, addig valószínűleg minden rendben a mellbimbóiddal.