5 kérdés, amit szégyellsz megkérdezni a nőgyógyászodtól – És a válaszok

Schuster Borka
Írta: ,
5 kérdés, amit szégyellsz megkérdezni a nőgyógyászodtól – És a válaszok

Kép forrása: unsplash

Sosem kellene, hogy kellemetlenül érezd magadat bármi miatt is az orvosod előtt, hiszen az ő dolga az, hogy segítsen neked és megválaszolja a kérdéseidet. Mégis vannak, akik zavarba jönnek, amikor az alábbi témákról van szó – ők most megtudhatják, mit felelne az orvos, ha fel mernék tenni neki a kérdéseiket.

Orgazmus és teherbeesés Kép forrása: unsplash

Akik gyermeket szeretnének, idővel biztosan találkoznak valamelyik fórumon a jó tanáccsal: legyen a nőnek is orgazmusa, úgy biztosabb a teherbeesés! Hogy ez valóban így van-e, arról viszont már kevesen merik megkérdezni az orvosukat.

Az igazság az, hogy a női orgazmusra nincs szükség a teherbeeséshez, bár tény, hogy az izmok ritmusos összehúzódása esetleg segíthet a spermiumoknak célba jutni, de enélkül is elég jók a mozgásban.

Az orgazmus elérése viszont ártani nem árt, és attól, hogy most éppen a gyermekáldás a cél, még miért ne élvezhetnétek az együttlétet?

Görcsölni viszont semmi esetre sem kell, nem ezen fog múlni, hogy érkezik-e a gólya.

Az érzékeny mellbimbók bajt jeleznek Kép forrása: pexels

A mellbimbókban számos idegvégződés található, ezért olyan érzékenyek.

Sok nő tapasztalja azt, hogy a menstruációja előtt a mellbimbók még szenzitívebbé válnak, mások számára ez nem ciklusfüggő.

Aki megkérdezi, annak az orvos el fogja mondani, hogy mindez teljesen normális és semmiféle kóros elváltozásra nem utal.

Amíg nem érzel fájdalmat, duzzanatot vagy tapasztalsz ismeretlen eredetű váladékozást, addig valószínűleg minden rendben a mellbimbóiddal.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!