7 dolog, amit eddig nem tudtál az intim testrészeddel kapcsolatban

Rádi Judit
Írta: , Frissítve:

Lehet, hogy még nem gondolkodtál rajta, de az is, hogy csak zavarban lettél volna, ha meg kell kérdezned. Így vagy úgy, de biztosan van pár fontos dolog, amit még nem tudsz a legintimebb testrészedről. De most lerántjuk a leplet!

Akár az arcod, a hüvelyed is öregszik Kép forrása: etsy.com, PhotoAlmanac

Meglepő? Lehet, de a tény, hogy a nemiszerved is változik a korral.

A feszes bőrért is felelős hormon, az ösztrogén szintjének csökkenésével megjelennek a ráncok, a hüvely rugalmassága is csökken és ezzel párhuzamosan elvékonyodik a hüvelycsatorna fala, hüvelyszárazság és gyulladás léphet fel.

Ezt a problémát a hüvely vérellátását javító tevékenységekkel orvosolhatod. A szex tipikusan ilyen.

Orvosilag hüvelyi krémmel, illetve hormonpótlással tudnak segíteni a problémán.

Bizony, a vaginád megtisztítja saját magát! Hiszen tele van olyan mirigyekkel, amelyek a megfelelő folyadékokat termelnek, melyek tisztán tartják és óvják a hüvelyedet. Sőt, a legtöbb hüvelyi fertőzést általában a nők saját maguknak okozzák azzal, hogy azt hiszik jót tesznek, ha szappannal meg vízzel jó alaposan megmossák magukat. A tusfürdők, illetve más tisztálkodószerek (főleg azok, amelyekben semmi természetes anyag nincs) amellett, hogy irritálhatják a hüvelyt elpusztítják a mikroorganikus flóráját is.

Hiszen ha ezeket a természetesen jelenlevő jótékony baktériumokat kipucolja  az ember, azt idézi elő, hogy a rossz baktériumok és gombák elszaporodhatnak, viszketést és kellemetlen szagokat okozva ezzel. Szóval érdemes megtanulni a leckét: egy kevés intim mosakodó rendben van, de ennyi elég, a tested tudja mi a dolga.