7 dolog, amit eddig nem tudtál az intim testrészeddel kapcsolatban

Rádi Judit
Írta: , Frissítve:
7 dolog, amit eddig nem tudtál az intim testrészeddel kapcsolatban

Lehet, hogy még nem gondolkodtál rajta, de az is, hogy csak zavarban lettél volna, ha meg kell kérdezned. Így vagy úgy, de biztosan van pár fontos dolog, amit még nem tudsz a legintimebb testrészedről. De most lerántjuk a leplet!

Akár az arcod, a hüvelyed is öregszik Kép forrása: etsy.com, PhotoAlmanac

Meglepő? Lehet, de a tény, hogy a nemiszerved is változik a korral.

A feszes bőrért is felelős hormon, az ösztrogén szintjének csökkenésével megjelennek a ráncok, a hüvely rugalmassága is csökken és ezzel párhuzamosan elvékonyodik a hüvelycsatorna fala, hüvelyszárazság és gyulladás léphet fel.

Ezt a problémát a hüvely vérellátását javító tevékenységekkel orvosolhatod. A szex tipikusan ilyen.

Orvosilag hüvelyi krémmel, illetve hormonpótlással tudnak segíteni a problémán.

Bizony, a vaginád megtisztítja saját magát! Hiszen tele van olyan mirigyekkel, amelyek a megfelelő folyadékokat termelnek, melyek tisztán tartják és óvják a hüvelyedet. Sőt, a legtöbb hüvelyi fertőzést általában a nők saját maguknak okozzák azzal, hogy azt hiszik jót tesznek, ha szappannal meg vízzel jó alaposan megmossák magukat. A tusfürdők, illetve más tisztálkodószerek (főleg azok, amelyekben semmi természetes anyag nincs) amellett, hogy irritálhatják a hüvelyt elpusztítják a mikroorganikus flóráját is.

Hiszen ha ezeket a természetesen jelenlevő jótékony baktériumokat kipucolja  az ember, azt idézi elő, hogy a rossz baktériumok és gombák elszaporodhatnak, viszketést és kellemetlen szagokat okozva ezzel. Szóval érdemes megtanulni a leckét: egy kevés intim mosakodó rendben van, de ennyi elég, a tested tudja mi a dolga.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv