Nem kellene szeretkezned, ha nem tudsz válaszolni erre a 3 kérdésre

Schuster Borka
Írta: , Frissítve:
Nem kellene szeretkezned, ha nem tudsz válaszolni erre a 3 kérdésre

Kép forrása: unsplash.com

Országonként változik, hogy mikortól hozhatják meg a fiatalok törvényes keretek között is a döntést, hogy nemi életet kezdenek élni. Az alsó korhatár persze még nem jelenti azt, hogy valaki testileg és lelkileg is készen áll, ha pedig az alábbi kérdésekkel nincs tisztában, jobb lenne előbb a szexuális edukációját csiszolni, mint a lepedők közé vetni magát.

Vagyaim.hu

Milyen fogamzásgátló módszerek nyújtanak védelmet a szexuális úton terjedő betegségek ellen?

Ma már rengeteg fogamzásgátló módszer létezik, melyek között biztosan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, a szexuális úton terjedő betegségek ellen azonban kizárólag az óvszer nyújt védelmet, hiszen ez az egyetlen, amely a fizikai érintkezést is meggátolja.

Megfelelő használat esetén az óvszer nagyon hatékony fogamzásgátló módszer (a teherbeesés valószínűségét mutató Pearl-indexe 2-es, míg a védekezés nélküli közösülésé 85-ös), ugyanakkor fontos tudni, hogy amiképpen 100%-os fogamzásgátló módszer sincs, úgy a nemi betegségek ellen sem nyújt semmi tökéletes védelmet.

Azon túl, hogy az óvszer lecsúszhat vagy kiszakadhat, a szabadon maradó bőrfelületek (például a pénisz töve, az ágyék) érintkezésével is elkaphatóak bizonyos betegségek. Ezeket a kockázati tényezőket tudomásul kell venni.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz