Már megint a legrosszabbkor? 7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a ciklusod

Zabolai Margit
Írta: ,
Már megint a legrosszabbkor? 7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a ciklusod

Kép forrása: picjumbo.com

Életünk nagy részében úgy vagyunk vele, hogy ha megjön, az még mindig a kisebbik rossz, mint ha nem jön meg, de lássuk be, a menstruáció ritkán érkezik jókor. Akár egy romantikus estére, akár nyaralásra vagy kirándulásra készülünk, van, amikor jó lenne csak egy-két nappal kitolni vagy előbbre hozni a ciklusunkat. Az alábbi módszerekkel bizonyos esetekben befolyásolható a menstruáció, és a néhány napos eltérés a szervezetedben sem okoz felbolydulást, ráadásul még gyógyszerhez sem kell nyúlnod.

Vagyaim.hu
Rozmaring tea Kép forrása: lisasdinnertimedish.com

Ha szeretnél hamarabb túl lenni a ciklusodon, főzz le minden nap egy csésze rozmaringteát egy kiskanál szárított rozmaringból, és kortyolgasd el.

A rozmaring jó hatással van a keringésre, és szinte minden természetes folyamatot felgyorsít a szervezetedben, így a vérzésedet is néhány nappal előbbre hozhatja.

Aviva torna Kép forrása: camillestyles.com

A testmozgás úgy általában is segíthet a menstruáció beindításában, de bizonyos mozgásformák, például az Aviva torna, kifejezetten kedvezően hatnak a női szervekre, és beindíthatják a peteérést, illetve a tüszőrepedést.Ebben a videóban az ötödik perctől látható a gyakorlat, ami kifejezetten a menstruáció érkezését segíti elő.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?