Már megint a legrosszabbkor? 7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a ciklusod

Zabolai Margit
Írta: ,
Már megint a legrosszabbkor? 7 tipp, hogy gyógyszer nélkül befolyásold a ciklusod

Kép forrása: picjumbo.com

Életünk nagy részében úgy vagyunk vele, hogy ha megjön, az még mindig a kisebbik rossz, mint ha nem jön meg, de lássuk be, a menstruáció ritkán érkezik jókor. Akár egy romantikus estére, akár nyaralásra vagy kirándulásra készülünk, van, amikor jó lenne csak egy-két nappal kitolni vagy előbbre hozni a ciklusunkat. Az alábbi módszerekkel bizonyos esetekben befolyásolható a menstruáció, és a néhány napos eltérés a szervezetedben sem okoz felbolydulást, ráadásul még gyógyszerhez sem kell nyúlnod.

Rozmaring tea Kép forrása: lisasdinnertimedish.com

Ha szeretnél hamarabb túl lenni a ciklusodon, főzz le minden nap egy csésze rozmaringteát egy kiskanál szárított rozmaringból, és kortyolgasd el.

A rozmaring jó hatással van a keringésre, és szinte minden természetes folyamatot felgyorsít a szervezetedben, így a vérzésedet is néhány nappal előbbre hozhatja.

Aviva torna Kép forrása: camillestyles.com

A testmozgás úgy általában is segíthet a menstruáció beindításában, de bizonyos mozgásformák, például az Aviva torna, kifejezetten kedvezően hatnak a női szervekre, és beindíthatják a peteérést, illetve a tüszőrepedést.Ebben a videóban az ötödik perctől látható a gyakorlat, ami kifejezetten a menstruáció érkezését segíti elő.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján