5 tévhit a fogamzásgátlásról, amit jó lenne örökre elfelejteni

Póta Szilvia
Írta: ,
5 tévhit a fogamzásgátlásról, amit jó lenne örökre elfelejteni

A fogamzásgátlás egy fontos kérdés, mégis ritkán beszélünk róla, ennek köszönhetően pedig rengeteg tévhit kering a témával kapcsolatban nem csak a fiatalok, de a tapasztaltabbak körében is. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra megfelelő védekezési módszert és biztonságos szexuális életet élj, érdemes körültekintően tájékozódnod, és tisztázni az évek során berögzült félreértéseket!

Felejtsd el, amit az óvszer élvezetrontó hatásáról hallottál, ma már számtalan típusú változat kapható, melyek minden elvárást kielégítenek!

A Journal of Sexual Medicine nevű tudományos folyóirat szerint férfiak és nők ugyanúgy élvezik a szexet óvszerrel, mint anélkül.

Egyszóval, ha hormonmentes fogamzásgátló módszert keresel, ne hagyd, hogy eltérítsen ez a mítosz!

A fogamzásgátló tabletta szedésében szünetet kell tartani Kép forrása: galleryhip.com

Általában csak akkor érdemes szüneteltetni a tablettaszedést, ha teherbe szeretnél esni, illetve ha problémáid akadtak a gyógyszerrel. Máskülönben addig alkalmazhatod a választott gyógyszert, ameddig csak szeretnéd.

Amennyiben áttöréses vérzést tapasztalsz, vagy egyéb problémák merülnek fel, mindenképpen keresd fel az orvosodat, ilyenkor ugyanis előfordulhat, hogy érdemes beiktatni egy kis pihenőt. Ha ilyet tapasztalsz, alkalmazz kiegészítő módszert védekezés gyanánt, az előbb említett jelenség ugyanis utalhat arra is, hogy csökkent a fogamzásátló hatása.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba