Férfiak libidó problémái – Utánajártunk az okainak és, hogy mi rájuk a megoldás

Bolla Gitta
Írta: ,

„A férfiakat csak a szex érdekli!” – ez a mondat gyakran elhangzik a pasikkal kapcsolatban, éppen ezért nehéz feldolgozni, ha a tiéd újabban nem igényli az összebújást. Pedig teljesen egyértelmű, hogy a férfiak is küzdhetnek libidó problémákkal, aminek lelki és fizikai okai is lehetnek. Ha például hosszútávon rosszul alszik, folyamatos a munkahelyi stressz vagy hormonproblémái vannak, könnyen előfordulhat, hogy nem tud ráhangolódni az összebújásra. Jó hír, hogy náluk valóbban ritkán fordul elő, mint a nőknél, a rossz pedig, hogy nehezebb kezelni. De eláruljuk, te hogyan segíthetsz neki!

Vagyaim.hu

Minden hosszabb kapcsolatban vannak periódusok, amikor a pár egyik tagja nem annyira kívánja a szexet, mint a másik. Ez teljesen normális, nem kell azonnal arra gondolnod, hogy súlyos a baj. 

Ha viszont 1-2 hét elteltével sem változnak a dolgok, érdemes utánajárni, hogy mi a helyzet a munkában, sportban, stb., hiszen ez is kihatással lehet rá.

Ha nem találod a megoldást, akkor óvatosan szóba hozhatod a témát. Elmondjuk, hogyan...

Elkezdeni egy beszélgetést a pasid libidójáról... nehéz.

Nagyon nehéz. Semmiképpen se éreztesd vele, hogy számon akarod kérni, vagy hogy nem tartod kellően férfiasnak.

Ne támadj rá, hogy miért nem kíván mostanában! Ami fontos, ne róla legyen szó, hanem kettőtökről párként, és azt próbáljátok megfejteni, hogy mit tehettek ti ketten az ügy érdekében.

Mondjuk így kezd bele: „Te is észrevetted, hogy már régóta nem szeretkeztünk?”

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?