5 ok, ami miatt gyakran tapasztalsz meg felfázást vagy hüvelyi fertőzést

Szirák Viki
Írta: ,

Rendkívül kellemetlen, amikor gyakran tapasztalsz meg hüvelyi fertőzéseket, felfázásokat, miközben te és a párod egyaránt figyeltek a higiéniára. Számos oka is lehet annak, hogy rövid időn belül többször is szembesülsz a problémával, ezért nem árt tisztában lenni a leggyakoribbakkal!

Amennyiben egy fertőzés állandóan visszatér, úgy nem kizárt, hogy nem volt megfelelő a kezelés.

Mindig fontos, hogy ilyen esetben ne csak neked írjon fel az orvosod gyógyszert, hanem a párodnak is; még akkor is, ha rajta nem mutatkoznak tünetek.

A férfi és a női nemi szerven egyes betegségek egészen eltérően mutatkozhatnak meg, ezért könnyen lehet, hogy a pasidtól kapod vissza a fertőzést a tudta nélkül.

Szintén érdemes alaposabb kivizsgálást, tenyésztést kérni, amennyiben a problémád többször visszatér, mert lehet, hogy irányzott gyógyszerrel meg tudsz végre szabadulni az adott baktériumtól, vírustól.

Méhszájseb Kép forrása: pexels.com

A méhszájseb egy hámelváltozás, ami kimondottan gyakori, hiszen tízből kilenc nőnél élete során legalább egyszer kialakul.

Sokszor viszont a betegek észre sem veszik, hiszen alig vannak tünetei; másoknál viszont viszonylag gyakori nemi fertőzéseket, gyulladásokat, folyásokat is okozhat.

A hüvely normál, savas pH-ját ugyanis megváltoztatja, és lúgosabbá teszi.

Emiatt gyengül a flórája, vérzés alakulhat ki a szexuális együttlétek után, és még akkor is jelentkezhet bakteriális fertőzés, ha egyébként te és a párod is egészségesek vagytok.

A legtöbb esetben kisebb beavatkozással (például fagyasztás) orvosolható a probléma, de akár hüvelyöblítő oldatokkal is szinten tarthatod az egészséges kémhatást.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!