7 tény a vagináról, amit talán még te sem tudtál

Írta: ,

A nemi szervünk valahogy nem tartozik a hétköznapi beszédtémák közé, nem csoda, hogy sok tévhit és mítosz kering körülötte. Cikkünkben olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze, amelyekről talán még nem is hallottál.

Hüvely vagy vagina?

A hüvely és vagina kifejezést is gyakran hallani, ha a női nemi szervről van szó, ám azt ritkán gondoljuk végig, hogy pontosan mely területet jelölik ezek a szavak. Nos, a vagina a hüvely latin megfelelője, tehát egymás szinonimái, és a simaizomzattal körülvett, rugalmas csőt jelöli, melynek hossza egyénenként változik, de általában 6 és 10 cm közötti.

A mérete változhat

Az előbbi számok bizonyára téged is gondolkodóba ejtettek a szex-szel és mondjuk egy átlagon felüli méretű pénisszel összefüggésben - természetes nemi izgalom hatására a hüvely tágul, és hossza is változhat, akár a duplájára is. Szüléskor pedig többszörösére is nőhet, hogy helyet biztosítson a kisbaba számára, majd visszahúzódik a korábbi állapotára – tehát normál esetben nem igaz, hogy a hüvelyi szülés után tág marad a vagina.

Mi a közös a vaginádban és egy cápában?

Talán még te sem hallottad, hogy lenne valami közös a vaginádban és egy cápában, pedig pontosan így van. A közös pont pedig a szkvalén, vagyis az anyag, amely a hüvely falát nedvesen tartja, ugyanis ez felel a cápa bőrének síkosságáért is.

Több ezer idegvégződés

A csikló - melynek belső része a hüvelyhez kapcsolódik – nyolcezer ideget tartalmaz, míg egy pénisz épp a felét, vagyis négyezret. A klitorisz létezésének egyetlen, ám annál fontosabb funkciója az orgazmus elérésének segítése.

A női orgazmus sokat vitatott téma, hiszen egyes vélekedések szerint elkülöníthető a hüvely és a csikló ingerlése által elért orgazmus, míg egy másik álláspont szerint a hüvelyi orgazmus valójában a csikló belső, láthatatlan részének mély ingerlésével érhető el.