Eláruljuk, mi történik a testeddel, ha sokáig nincs orgazmusod

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Mindenkinek vannak szakaszok az életében, amikor egyszerűen nem igényli a szexet sem testileg, sem lelkileg. Ez természetes, és talán neked sem jutna eszedbe, hogy a nélkülözésnek hátulütői is lehetnek. Pedig így van!

Kevesebb endorfinhoz jutsz Kép forrása: Forgiss/depositphotos.com

Endorfinhoz sok módon juthatunk, hiszen boldogsághormont termel a szervezet, ha meglátjuk szeretteinket, megölelünk valakit, vagy végre ehetünk a kedvenc édességünkből.

Azonban szó szerint endorfinlöketet kapunk egy-egy szeretkezés, orgazmus során. Kevesen tudják, de az endorfin egyfajta drog a szervezet számára, ugyanis pont a morfin receptorokra hat.

Ez a hormon felelős tehát azért, hogy a szex igazi kéjes, extázist okozó érzéssé fokozódjon, egyszóval elérd a csúcspontot.

Részben tehát erre is visszavezethető a korábban tárgyalt bekezdés: a drogosok is azért válnak függővé, mert mind többet és többet akarnak az anyagból.

Valahogy így működik a szex is: ha jó, akkor egyszerűen nem kaphatsz belőle eleget.

 

Bármennyire furcsa, de minél ritkábban szexelsz, annál kevésbé fogod kívánni az együttléteket.

Persze, egy darabig még izgalmas lehet a várakozás, sok párnak kifejezetten jól tesz, ha néhány hetet külön töltenek, hogy aztán újult erővel vágjanak bele a házasélet testi-lelki örömeibe.

Azonban nem célszerű túl sokáig húzni az időt – legalábbis ezt mutatják a felmérések. Részben azért, mert megszokod a nélkülözést, részben pedig azért, mert nem kapja meg a tested a szexszel járó hormonokat.

Szóval, ha nem bújsz ágyba senkivel, akkor nem is igazán érdekel a kérdés később sem. Ezt könnyen megfigyelheted magadon: ha sokáig nem volt partnered, majd rátalálsz az ideális férfira, valószínűleg állandóan ágyba szeretnél bújni vele.

Pedig odáig tökéletesen elvoltál szex nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!