Eláruljuk, mi történik a testeddel, ha sokáig nincs orgazmusod

Kovács Andrea
Írta: ,

Mindenkinek vannak szakaszok az életében, amikor egyszerűen nem igényli a szexet sem testileg, sem lelkileg. Ez természetes, és talán neked sem jutna eszedbe, hogy a nélkülözésnek hátulütői is lehetnek. Pedig így van!

Bármennyire furcsa, de minél ritkábban szexelsz, annál kevésbé fogod kívánni az együttléteket.

Persze, egy darabig még izgalmas lehet a várakozás, sok párnak kifejezetten jól tesz, ha néhány hetet külön töltenek, hogy aztán újult erővel vágjanak bele a házasélet testi-lelki örömeibe.

Azonban nem célszerű túl sokáig húzni az időt – legalábbis ezt mutatják a felmérések. Részben azért, mert megszokod a nélkülözést, részben pedig azért, mert nem kapja meg a tested a szexszel járó hormonokat.

Szóval, ha nem bújsz ágyba senkivel, akkor nem is igazán érdekel a kérdés később sem. Ezt könnyen megfigyelheted magadon: ha sokáig nem volt partnered, majd rátalálsz az ideális férfira, valószínűleg állandóan ágyba szeretnél bújni vele.

Pedig odáig tökéletesen elvoltál szex nélkül is!

Oké, talán annyira nem értékeled az igaz szerelem témakörét, maga a szex sokkal jobban érdekel. Ez is érthető. Lássuk akkor, milyen jótékony hatásai vannak még az orgazmusnak!

Először is kiváló fájdalomcsillapító, egyeseknél megszünteti a fejfájást, másoknál a menstruációs görcsökre van jótékony hatással. Kiváló a feszültség levezetésében, nem csak stressz-, hanem unaloműző is egyben.

Ez segít, hogy a mindennapokban türelmesebb, kiegyensúlyozottabb legyél, és könnyebben merülj álomba.

Ha pedig már a hormonokról beszéltünk korábban, meg említenünk a DEHA-t is, ami orgazmus hatására termelődik a szervezetben, és hozzájárul az agy működéséhez, illetve a szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Ezeket nem élvezheted olyan jelentős mértékben, ha hanyagolod az együttléteket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!