Egyre ritkábban kívánod majd az együttléteket, ha keveset csinálod

Kovács Andrea
Írta: ,
Egyre ritkábban kívánod majd az együttléteket, ha keveset csinálod

Rossz hír a szexmentes időszakot élő lányok számára: kutatások kimutatták, hogy minél kevesebb intim együttlétben van részed, annál kevésbé kívánod később!

Vagyaim.hu Black Friday

De ahogy a szexuális élet szünetelésével egyre kevesebb oxitocinhoz és endorfinhoz jut a tested, egyre kevésbé érzed úgy, hogy még többre van szükséged.

Kikerülsz ebből a körforgásból, és kezdesz kevesebbet gondolni a szexre – ami azt is jelenti, hogy több időd van olyan dolgokra koncentrálni, amik nem feltétlenül tesznek boldoggá.

A boldogsághormonok csökkenésével többet koncentrálsz a stresszre és a problémákra, amitől a szex a legutolsó helyre kerül, amivel bajlódni szeretnél. És ezzel máris elindultál a lejtőn a stresszesebb, szexmentes élet felé.

Ez a száraz időszak akkor is bekövetkezhet, ha éppen kapcsolatban élsz, nem kell szinglinek lenned ahhoz, hogy kis kihagyások legyenek a szexuális életedben. Van úgy, hogy a másik nagyon elfoglalt, stresszesebb, esetleg történt vele olyan dolog, ami miatt egy ideig nem kívánja a szexet (nem kell összekeverni azzal, hogy téged nem kíván – egyszerűen a szex az utolsó dolog a fejében).

Ilyenkor a legtöbb, amit tehetsz, hogy kivársz, aztán ha már kicsit nyitottabbak vagytok arra, hogy megint ágyba bújjatok egymással, kipróbáltok valami újat, legyen az egy furcsa póz, egy-egy segédeszköz, vagy új helyszín – ettől rögtön izgalmasabb lesz az együttlét, és újra ráérezhettek egymás ritmusára.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni