5 dolog amit a nőgyógyászod nem mondd el, de szeretné ha már tudnál

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 dolog amit a nőgyógyászod nem mondd el, de szeretné ha már tudnál

Nőgyógyászhoz menni nem tartozik a nők kedvenc elfoglaltságai közé – a tested legintimebb pontját mutatod meg egy idegennek, ráadásul szürke, rendelői körülmények között. Éppen ezért hajlamosak vagyunk (a gyakori háziorvosi vizittel ellentétben) elbagatellizálni a vizsgálatot, és reménykedni, hogy a furcsa tünetek elmúlnak, és nem kell beengednünk az intim szféránkba az orvost – pedig sokszor érdemes, ha nem szeretnéd, hogy nagyobb baj legyen belőle.

Nem fog senki ítélkezni Kép forrása: topinspired.com

Akárcsak bármilyen orvosnál, itt is nagyon fontos, hogy őszintén elmondd, miért mentél, és őszintén válaszolj a kérdésekre is.

A doki csak ebben az esetben tud olyan diagnózist felállítani és olyan kezelést előírni, ami valóban segít a panaszaidon. Ne gondold, hogy bármit is el kell titkolnod, vagy szélgyellned kell – senki nem fog ítélkezni, és a napi hatvan páciens között még az igazán furcsa sztorikat is el fogja felejteni az orvosod.

Neki az a dolga, hogy meggyógyítson, neked pedig az, hogy ehhez minden lehetséges információval hozzásegítsd, mindegy, mennyire ciki, furcsa vagy vicces is a helyzet.

Mindenki másképp működik Kép forrása: tumblr, indigodreams

Mi, lányok gyakrabban osztjuk meg a testi problémáinkat a barátnőkkel, még akkor is, ha ilyen intim dologról van szó. Ha egy ilyen csajos traccsparti alatt olyan dolgok hangzanak el, amik a te természetes működéseddel teljesen ellentétesek, ne kezdj el pánikolni!

Ott van például a hüvelyi folyás – mindenkinél más az állaga, a színe, a szaga, a mennyisége. Az, hogy kiderül: a barátnődé teljesen más, mint a tiéd, nem ad okot az aggodalomra.

Mindent magadhoz mérj, ha a te normális működésedhez képest valami megváltozik, csak akkor van probléma, különben nem érdemes dokihoz rohangálni.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv