Bizonyított, hogy kevésbé kívánod a szexet, ha keveset csinálod

Kovács Andrea
Írta: ,
Bizonyított, hogy kevésbé kívánod a szexet, ha keveset csinálod

Rossz hír a szexmentes időszakot élő lányok számára: kutatások kimutatták, hogy minél kevesebb intim együttlétben van részed, annál kevésbé kívánod később!

Vagyaim.hu
Nem véletlen, hogy szeretjük a szexet Kép forrása: meggielynne.tumblr.com

Biológiai szempontból a szex igazi aranybánya: ha elkezded kívánni a partnered, a vérkeringésed megindul alul, és a tested oxitocint és endorfint enged szabadjára, amelyektől sokkal jobb kedved lesz.

Ezek azonban egy idő után egyfajta függőséget is okoznak: minél többet kapsz belőlük, annál többre vágysz, így ha sokat szexelsz, egyre többször fogod kívánni is a másikat.

Így belekerülsz ebbe a kellemes ördögi körbe, amiből elég nehéz kitörni – és ki is akarna igazából kitörni, nem igaz?

De ahogy a szexuális élet szünetelésével egyre kevesebb oxitocinhoz és endorfinhoz jut a tested, egyre kevésbé érzed úgy, hogy még többre van szükséged.

Kikerülsz ebből a körforgásból, és kezdesz kevesebbet gondolni a szexre – ami azt is jelenti, hogy több időd van olyan dolgokra koncentrálni, amik nem feltétlenül tesznek boldoggá.

A boldogsághormonok csökkenésével többet koncentrálsz a stresszre és a problémákra, amitől a szex a legutolsó helyre kerül, amivel bajlódni szeretnél. És ezzel máris elindultál a lejtőn a stresszesebb, szexmentes élet felé.