Bizonyított, hogy kevésbé kívánod az együttlétet, ha kevesebbet csinálod

Kovács Andrea
Írta: ,
Bizonyított, hogy kevésbé kívánod az együttlétet, ha kevesebbet csinálod

Rossz hír a szexmentes időszakot élő lányok számára: kutatások kimutatták, hogy minél kevesebb intim együttlétben van részed, annál kevésbé kívánod később!

Vagyaim.hu

De ahogy a szexuális élet szünetelésével egyre kevesebb oxitocinhoz és endorfinhoz jut a tested, egyre kevésbé érzed úgy, hogy még többre van szükséged.

Kikerülsz ebből a körforgásból, és kezdesz kevesebbet gondolni a szexre – ami azt is jelenti, hogy több időd van olyan dolgokra koncentrálni, amik nem feltétlenül tesznek boldoggá.

A boldogsághormonok csökkenésével többet koncentrálsz a stresszre és a problémákra, amitől a szex a legutolsó helyre kerül, amivel bajlódni szeretnél. És ezzel máris elindultál a lejtőn a stresszesebb, szexmentes élet felé.

Ez a száraz időszak akkor is bekövetkezhet, ha éppen kapcsolatban élsz, nem kell szinglinek lenned ahhoz, hogy kis kihagyások legyenek a szexuális életedben. Van úgy, hogy a másik nagyon elfoglalt, stresszesebb, esetleg történt vele olyan dolog, ami miatt egy ideig nem kívánja a szexet (nem kell összekeverni azzal, hogy téged nem kíván – egyszerűen a szex az utolsó dolog a fejében).

Ilyenkor a legtöbb, amit tehetsz, hogy kivársz, aztán ha már kicsit nyitottabbak vagytok arra, hogy megint ágyba bújjatok egymással, kipróbáltok valami újat, legyen az egy furcsa póz, egy-egy segédeszköz, vagy új helyszín – ettől rögtön izgalmasabb lesz az együttlét, és újra ráérezhettek egymás ritmusára.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?