A tökéletes szájápoló kiscsomag, amit minden utazáshoz be kellene csomagolnod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A tökéletes szájápoló kiscsomag, amit minden utazáshoz be kellene csomagolnod

Kép forrása: o_ae_1/depositphotos.com

Utazáskor mindenkinek bekerül a neszesszerébe a fogápoláshoz szükséges szettje – ez a legtöbb felnőtt esetében egy fogkeféből és egy adag fogkrémből áll. De vajon mire lenne még szükséged, ha egy tökéletes szájápoló kiscsomagot szeretnél magaddal vinni? Elegendő tűzoltásnak ez a két fontos eszköz, vagy érdemes egy kicsit körültekintőbben pakolnod a kiruccanásodhoz? (x)

Fogköztisztítók

A fogköztisztítóknak automatikusan ott a helye a szájápoló kiscsomagban. Ez a rendkívül hasznos kiegészítő igazán kevés helyet foglal el, apróbb, mint a fogkeféd és valóban könnyű, ezért nem érdemes otthon hagynod.

A fogköztisztító segítségével olyan helyekhez is hozzáférhetsz, amikhez fogkefével nem tudnál elérni, így elébe mehetsz a fogszuvasodásnak, vagy éppen a fogkő kialakulásának.

A használat során a fogköztisztító kefe részét kissé megdöntve kell a fogközhöz illesztened, enyhén betolnod, vízszintesbe billentened, majd amennyire lehet, áttolnod a fogközön. Végül csak ki kel húznod és már el is készültél.

A legrosszabbra készülve – fertőtlenítők és speciális krémek

Sajnos nem csak a fogápolásra kell gondolnod akkor, ha a szádról van szó, hiszen ezt az érzékeny területet és a nyálkahártyát könnyen érhetik sérülések, fertőzések. Ez az átlagosnál könnyebben megeshet a nyaralások, idegen országok meglátogatása során, hiszen a számunkra „egzotikus” baktériumokra nem feltétlenül áll készen a szervezetünk védekező rendszere.

Sokat segíthetsz a helyzeten, ha felkészülsz a különféle afták, herpeszek megjelenésére, és nem helyben kell gyógykészítmények után kutatnod. Előbbiek kezelésében leginkább a fertőtlenítő, alkoholos öblítők lehetnek a segítségedre, míg a herpeszre a legjobb a célzott kezelés, speciális krém segítségével.

Tipp: Ha inkább a gyógynövényekre esküszöl, úgy természetesen fertőtlenítő hatású és gyulladáscsökkentő kivonatokat tartalmazó oldatot is magaddal vihetsz.