Tortellini saláta

Írta: ,
Friss, üde és finom saláta köretnek, előételnek vagy egytálételnek. Kis kalóriatartalma miatt diétás ételnek számít.

Hozzávalók

- 1 kg tortellini tészta
- 2 evőkanál extra-szűz oliva olaj
- 4 db. közepes friss édes paradicsom kockára vágva (leget több db. koktélparadicsom is)
- 8-10 apróra vágott bazsalikom levél
- kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál citromlé
- 70 dkg friss mozzarella, szeletelve
- 40-50 dkg arugula/rukkola saláta
- só, bors

Elkészítés

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Főzzük meg a tortellinit a csomag utasításai szerint. Ha teljesen megfőtt, locsoljuk meg olíva olajjal, keverjük össze és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletre.
Egy keverőtálban tegyük bele a kockára vágott paradicsomot, fűszernövényeket, hagymát, citrom levét és locsoljuk meg oliva olajjal.
Keverjük össze, fűszerezzük sóval és borssal. Amikor a tortellini lehűlt, keverjük össze a dresszinggel.
Tálaljuk nagy lapos tányéron, és díszitsük körben pár szelet mozzarellával, és dobáljunk pár rukkola vagy arugula levelet rá.

Jó étvágyat kívánunk!