Tofu saláta

Írta: ,

A tofu pácolása után zöldsalátával fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr tofu

A páchoz:

  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 2 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab vöröshagyma (aprítva)
  • 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 teáskanál oregánó
  • szerecsendió
  • bors

A salátához:

  • 1/3 kígyóuborka
  • 3 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab kisméretű vöröshagyma 
  • ecet
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A marinádhoz a hozzávalókat keverd össze, és pürésítsd botmixerrel. 

A tofut vágd fel kis kockákra, és pácold be éjszakára. Másnap keverd össze ecettel és olajjal. 

Ezután készítsd el a salátát. A hagymákat aprítsd fel, az uborkát, a paradicsomot és a paprikát vágd fel kockákra. Végül keverd össze az egészet.