Sültcékla saláta feta sajttal

Írta: ,

Gondolnád, hogy ezek a barnás, szépnek egyáltalán nem mondható gumók mennyire fenséges zöldséget rejtenek?  Héjában megfőzve fogyasztják a legtöbben, de egyre nagyobb teret hódít, különösen a reformkonyhában, a nyersen való fogyasztása. Az igazi ínyencek úgy tartják, hogy sütve a legjobb.

Lényeg az, hogy minél többet együnk belőle. A sült cékla jóval ízletesebb, mint a főtt, így a salátába is így került.

Hozzávalók:

  • 10 dkg sült cékla
  • 10 dkg zöld saláta keverék
  • 10 dkg feta sajt
  • 5 dkg dió
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 mokkás kanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

A céklát alaposan megmossuk, négybe vágjuk, és sütőben megsütjük. Hagyjuk hűlni.

A céklát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Most 10 dkg-nyit használunk belőle, többit hűtőbe tesszük, majd jó lesz egy rizottóhoz, vagy egy joghurtos salátához.

A diót száraz serpenyőben picit megpirítjuk.

Az olívaolajat összekeverjük a mustárral, és a balzsamecettel.

A salátakeveréket egy tálba szórjuk, rákockázzuk a feta sajtot. A tetejére halmozzuk a sültcékla kockákat. Végül megszórjuk a dióval.

Az öntetet a tálaláskor forgatjuk bele, nehogy összeessen a saláta.