Sonkás-sajtos őszi saláta szőlővel és dióval

Írta: ,

A gyönyörű fehér szőlő és az idei dió szinte kínálták magukat, hogy ennek a salátának csodás díszei legyenek. Ha salátát készítsz, nem csak zöldségekben gondolkodhatsz. A gyümölcsök közül jó néhány finom és mutatós alkotóeleme lehet salátádnak.

Hozzávalók:

  • 1 marék spenót
  • 1/2 marék rukkola saláta
  • 3-4 koktélparadicsom
  • 3-4 sárga paradicsom
  • 1 fürtös uborka
  • 1 kis lilahagyma
  • 3 szelet sonka
  • 3-4 dkg feta sajt
  • 1 kiskanál frissen facsart citromlé
  • 1 kiskanál extra szűz olívaolaj
  • 10-12 szem fehérszőlő
  • 5-6 szem dióbél

Elkészítés:

A zöldségeket és a gyümölcsöket megmossuk.

Egy tányérra halmozzuk a spenótot.

Felszeletelt uborkával, karikára vágott lilahagymával és cikkekre vágott paradicsomokkal folytatjuk a salátakészítést.

A feta sajtot a zöldségekre morzsoljuk.

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a salátára szórjuk. Néhány szem finom fehérszőlő, csíkokra vágott jóféle sonka, és a rukkola. Már csak a frissen facsart citromlé és az extra szűz olíva olaj hiányzik, és már tálalhatunk is.

Egy szeletke rozskenyér hozzá, és már meg is van a vacsora.