Rukkolás saláta gyros-os virslivel

S. Geri Valéria
Írta: ,
Rukkolás saláta gyros-os virslivel
Saját termesztésű csúcs minőségű rukkolával készült ez a saláta. A frissen szedett rukkolának fantasztikus íze van! Erősebb, intenzívebb, mint zacskóban árult társainak. Persze az év nagy részében én sem saját termésű rukkolát teszek a család asztalára. A rukkola íze leginkább a mustáréhoz hasonlítható, innen ered a másik neve is, a borsmustár. A rukkola tisztítja a vért, méregteleníti a szervezetet, és a káros szabadgyökökkel is leszámol.

Hozzávalók:

12 db koktélparadicsom 1 új lilahagyma 2 fürtös uborka 2 marék friss rukkola 1 kisebb pritaminpaprika 10 dkg mozzarella 2 db gyrosos virsli 5 dkg reszelt füstölt sajt olívaolaj citromlé

Elkészítés:

A koktélparadicsomokat félbevágjuk, majd egy csinos tányérra rendezzük őket.

A megtisztított lilahagymát és a megmosott pritaminpaprikát felkarikázva a paradicsomra tesszük.

A fürtös uborkát felszeleteljük, majd a lilahagymára sorakoztatjuk.

A mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk, s az uborka karikákra helyezzük.

A friss rukkola salátát a mozzarellára rakjuk. 

A nagyobb darabokra vágott gyros-os virslit kevés olívaolajon megsütjük és a salátára halmozzuk.

A salátát reszelt füstölt sajttal megszórjuk.

Meglocsoljuk citromlével és extra szűz olívaolajjal.

Rozskenyérrel fogyasztjuk.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Egészség és életmód

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban