5 mennyei őszi saláta, ha kell most a vitamin

Zabolai Margit
Írta: ,

A természet jól kitalálta ezt a dolgot: igaz, hogy ősszel sokkal több vitaminra van szükségünk, viszont cserébe ilyenkor rengeteg a gyönyörű, színes zöldség és gyümölcs is, amikből tarka, szemet gyönyörködtető, és mennyeien finom salátákat készíthetsz.

Mutatunk néhány receptet, amikkel mi nem tudunk betelni az idén.

Két közepes méretű, savanykás zöld almát moss meg, vágd ki a szárát és a magházát, majd szeld őket vékony cikkekre és tedd egy nagy tálba.

Morzsolj mellé nagyjából 10 dkg gorgonzola sajtot, szórj mellé egy marék aszalt vörös áfonyát és egy marék pekándiót.

Egy kisebb tálba csavard bele egy citrom levét, keverd el egy teáskanál mákkal és egy evőkanál olívaolajjal, majd az egészet öntsd az almás salátára, és alaposan keverd össze.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy kis sütőtököt tisztíts meg, vágj kockákra, majd rendezd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és locsold meg olívaolajjal és egy kevés juharsziruppal vagy mézzel.

Sózd, borsozd, majd tedd a sütőbe és süsd körülbelül 15-20 percig, amíg megpuhul.

Közben 3/4 csésze kinoát főzz meg vízben vagy húsleveslében, és amíg hűl, készítsd el a dresszinget: 3 evőkanál olívaolajat keverj el másfél evőkanál almaecettel, egy teáskanál juharsziruppal, fél teáskanál sóval és fél teáskanál borssal.

Az öntetből tegyél egy keveset a kinoára, a többit tedd félre. Egy nagyobb tálban keverd el a kinoát, a sütőtököt, két kis fej, apróra kockázott lilahagymát, két marék aszalt vörös áfonyát és az öntetet.

Tálald melegen!