Lilahagymás paradicsomsaláta

Írta: ,

Szeptemberben különösen finom a paradicsom. Tele van a nem is olyan régen elköszönt nyár összes zamatával. A kertünkben termett nap érlelte paradicsomokból készítettem ezt a csodás salátát

Hozzávalók:

  • 4 szép érett paradicsom
  • 1 közepes lilahagyma
  • 10-12 bazsalikom levél
  • bors
  • 1 kis kanál balzsamecet
  • 1 kis kanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A lilahagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd felszeleteljük.

A paradicsomokat megmossuk, cikkekre vágjuk.

A bazsalikom leveleket apróra vágjuk.

Csinos tálkába rakjuk a paradicsom cikkelyeket.

Ráhalmozzuk a lilahagymát és a bazsalikomot.

Óvatosan összeforgatjuk az egészet.

Nyakon öntjük az extra szűz olívaolaj és a balzsamecet keverékével.

Picit megint átforgatjuk a salátát, amit ezután bazsalikom bóbitával díszítünk.

Egy órácskára hűtőbe tesszük a lilahagymás paradicsomsalátát.

Rozskenyérrel kínáljuk.

Önmagában is finom, de húsokhoz is adhatjuk.