Lilahagymás-majonézes burgonyasaláta

Írta: ,

Könnyen elkészíthető, egyszerű, de annál fenségesebb saláta. Ha húsmentes finomságra vágysz, a virslit egyszerűen hagyd ki belőle. Úgy is nagyon finom lesz. 

Ha vendégeket vársz, az alapanyagokat megtöbbszörözve egész seregletet lakathatsz jól vele.

Ez a saláta önmagában is nagyon finom, de sültekhez is adhatod. Virslihez is remek választás.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 nagy lilahagyma
  • 1 kis doboz sovány tejföl
  • 5 evőkanál light majonéz
  • 1-2 szál főtt frankfurti virsli

Elkészítés:

A virslit megfőzzük, vékony karikákra vágjuk.

A burgonyát alaposan megmossuk. Sós vízben héjastól megfőzzük, majd héját leszedve karikára vágjuk.

A lilahagymát megtisztítjuk. Nagyon vékony karikára szeleteljük.

A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint megsózzuk. Óvatosan belekeverjük a felkarikázott főtt burgonyát, a lilahagymát, és a virslit.

A lilahagymás burgonyasalátát 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.