Jamie Oliver: Brokkoli saláta

Írta: ,

Jamie sajátos brokkolisalátja tuti sikert arat..és nem csak a lányoknál.

Hozzávalók
- 2 nagy fej brokkoli
- 8 vastagabb szelet legjobb minőségű bacon
- oliva olaj
- 3 piros paradicsom félbevágva majd felszeletelve
- egy kis csokor metélőhagyma, felkockázva, a virágait tegyük félre
Az öntethez
- 2-3 gerezd fokhagyma, paszírozva
- 2 teáskanál dizsoni mustár
- 6 evőkanál extra szűz oliva olaj
- 2 evőkanál fehér bor
- só, frissen őrölt bors

Elkészítés

Mossuk meg a brokkolit, bontsuk szét és vágjuk kis darabokra. A száraz részeket vágjuk ki, hiszen most adjuk meg a saláta esztétikáját.

Főzzük meg 1 perc alatt lobogó sós vizben a brokkolidarabokat, pont elég idő a puhulásra és arra hogy megőrizze a vitaminokat. Öntsük le a vizet róla, majd öntsük a brokkolit egy tiszta törlőkendőre, és itassuk le róla a vizet.

Ez azért fontos, hogy a brokkoli kellőképpen átvehesse az öntet zamatát.

Tegyük a brokkolit egy edénybe, pirítsuk meg a bacont, majd tegyük a brokkoli fölé. A szalonna után maradt zsiradékot az öntethez még hozzáönthetjük.

Az öntet összes összetevőjét beletesszük egy keverőtálba és jól összekeverjük. Adjuk a brokkolihoz a paradicsomot, metélőhagymát.

Öntsük rá az öntetet, keverjük össze és kóstoljunk. Ha van metélőhagyma virágunk tálaláskor díszítsünk vele.

Azonnal tálaljuk. Magában is kitűnő, de tálalhatjuk bármilyen grillezett vagy sült hússal vagy hallal.

Tipp: Adhatunk a salátához feta sajtot, vagy apró darabokra vágott friss csípős paprikát. A különböző színű kis paradicsomok nagyszerűen mennek hozzá és jól mutatnak.

jamieoliver.com