Füstölt pulyka saláta naranccsal

bien.hu
Írta: ,
Füstölt pulyka saláta naranccsal
A rukkola üde íze és a füstölt pulyka tökéletes ízvilágot alkotnak a narancsos öntettel.

Hozzávalók:

- egy csomag rukkola vagy zsenge spenót
- 35 dlg füstölt pulyka vagy kacsamell, szeletelve
- 1 közepes piros paprika, csíkokra vágva
- pár szál friss koriander apróra vágva
- 100ml mogyoróolaj vagy repceolaj
- 50ml narancslé
- egy nagy kanál méz
- 3 evőkanál. citromlé
- 1 evőkanál. Dijoni mustár
- 1 kiskanál őrölt kömény
- fél kiskanál só
- egy csipet őrölt fekete bors
- 4 narancs, meghámozva és szeletekre bontva

Elkészítése:

1. Egy nagy tálba dobjuk bele a rukkolát, a szeletelt pulykasonkát, a paprika csíkokat és a koriandert.

2. Egy kis tálba tegyük bele a narancsot, az olajat, narancslét, mézet, citromlevet, mustárt, köményt, sót és borsot. Fedjük le és alaposan rázzuk össze. A salátára szitáljuk ezt az öntetet.

3. Tálaljuk a salátát és díszítsük a narancs szeletekkel. Maximum 2 hétig a hűtőszekrényben eláll.