Fusilli tésztasaláta hallal és zöldségekkel

Írta: ,

Nyáron is fontos, hogy délben tápláló ételt együnk, akár az év minden napján. A kánikulában azonban csökken az étvágyunk, és nem kívánjuk a meleg ételeket sem.

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusilli tészta
  • 2 egész tojás
  • 6 darab olajos halfilé konzervdobozból
  • 20 dkg szárított paradicsom
  • 20 dkg zöldbab
  • 4 dkg ecetes kapribogyó
  • 4 dkg kimagozott fekete olajbogyó
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Tisztítsd meg a zöldbabot, majd főzd 15 percig. Miután kihűlt, vágd ketté keresztben. A konzervdobozból vegyél ki 6 darab halfilét, tedd egy konyhai törlőpapírra, és vágd ketté.

Az aszalt paradicsomokat és az olajbogyókat szintén vágd ketté. A kapribogyóról öntsd le az ecetes levet.

A tojásokat főzd a forrástól számítva 8 percig. Ezután hámozd meg, és hagyd kihűlni, majd vágd négyfelé.

A tésztát főzd meg sós vízben. Öntsd le róla a vizet, és hideg folyó víz alatt hűtsd le egy kicsit.

A hozzávalókat rakd bele egy tálba, keverd össze, végül add hozzá a főtt tésztához.