Epres spárga saláta

Zabolai Margit
Írta: ,
Epres spárga saláta
Az egy időszakban érő zöldségek és gyümölcsök párosítása mindig csodálatos salátákat eredményez. Az édes eper és ropogós spárga is ilyen tökéletes párosítás, amelynek egy harmadik ízt kölcsönöz az almaecet.

Hozzávalók

egy csomag spárga,
10 dkg eper,
egy evőkanál olívaolaj,
egy evőkanál borecet vagy almaecet,
egy kiskanál cukor
szezámmag

Elkészítés

1. A spárgát vágd fel néhány centis darabokra, majd a kétféle olajon pirítsd meg és szórd rá a cukrot, hogy egy kicsit karamellizálódjon.

2. Az epret szintén vágd fel, majd forgasd össze a spárgával, szórd meg szezámmaggal és már tálalhatod is. Magában is finom, de könnyű sült húsok mellé köretnek is kínálhatod.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba