Csirkemelles saláta

Írta: ,

Fehérjedús és laktató salátát ajánlok most neked. Van benne csirkemell bőségesen, és jó darab mozzarella sajt is.

A csirkemell sovány húsféle, így bármilyen diétába beilleszthető. Sokféleképpen fűszerezhető, gyümölcsökkel és zöldségekkel is remekül társítható. Egy friss salátát is komplett fogássá varázsolhatsz vele.

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell filé
  • szárnyas grill fűszerkeverék
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dkg vaj
  • 1 nagy marék tölgylevél saláta
  • 1 fürtös uborka
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 kisebb TV paprika
  • 1 cm-nyi póréhagyma
  • 125 g bazsalikomos mozzarella sajt
  • 3 aszalt paradicsom
  • 1 kiskanál salátamag keverék
  • 1 evőkanál olaj az aszalt paradicsom alól

Elkészítés:

A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, és kevés olívaolajjal megöntözve szárnyas fűszerkeverékkel bepácoljuk.

A zöldségeket megmossuk. Az uborkát felkarikázzuk. A paradicsomot csinos cikkekre vágjuk. A paprika magházát kivágjuk, és a zöldséget felcsíkozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk.

A salátaleveleket a tálaló tányérra tépkedjük.

Ráhalmozzuk az uborkakarikákat, a paradicsom cikkelyeket, és a paprika csíkokat.

Rászórjuk a póréhagyma karikákat.

Az aszalt paradicsomokat is a ráhelyezzük.

A bazsalikomos mozzarellát felkarikázzuk, és szépen a salátára terítjük.

A salátamag keveréket száraz serpenyőben megpirítjuk, és a mozzarellás zöldségekre szórjuk.

Evőkanálnyi olajat kiveszünk az aszalt paradicsom alól, és megöntözzük vele a salátát.

A bepácolt húst serpenyőbe tesszük a páclével együtt, adunk még hozzá egy dekányi vajat, majd megsütjük a húst. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a csirkemellet.

Tálaláskor frissen rakjuk rá a finom húskockákat a salátára.

Finom magvas rozscipóval kínáljuk a fehérjedús csirkemelles salátát.