Caprese saláta

S. Geri Valéria
Írta: ,
Caprese saláta
Igazi olasz ízvilágot idéző, karakteres saláta. Elegáns, mégis egyszerű!

Hozzávalók:   2 nagy paradicsom 1 nagy mozzarella golyó bazsalikom levelek olivaolaj balzsamecet fehérbors
Elkészítés:   A paradicsomokat és a mozzarellát vékony karikákra vágjuk.   Egy tányérra helyezünk egy karika paradicsomot, majd némi fedéssel ráhelyezünk egy karika mozzarellát. Bazsalikomlevéllel folytatjuk a sort.   Ebben a sorrendben folytatjuk salátánk készítését, míg a hozzávalók el nem fogynak.   A salátát kevés fehérborssal megszórjuk, balzsamecettel és olívaolajjal gyengéden meglocsoljuk.   A caprese saláta tetejét még további bazsalikomlevelekkel díszíthetjük. Bazsalikomlevelek hiányában szárított bazsalikommal is dolgozhatunk.   Teljes kiőrlésű pirítóssal remek vacsora!
 

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Egészség és életmód

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban