Avokádósaláta vajretekkel

Írta: ,

Mesés saláta a különlegességek kedvelőinek. Selymes és ropogós, fanyar és édeskés egyszerre. Kipróbálod?

Az avokádó kiváló E-vitamin forrás. A gyümölcs C-vitamin tartalma is említésre méltó. Zsírtartalma magas, de ezek a zsírok egyszeresen telített zsírsavak, amelyek a koleszterinszint csökkenésében is szerepet játszanak.

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy érett zöld avokádó
  • 1 friss vajretek (kb.30 dkg)
  • ½ citrom frissen facsart leve
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 1 evőkanál héj nélküli tökmag

Elkészítés:

Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük. A gyümölcs húsát kiskanállal kiszedjük a héjából. A gyümölcshúst felkockázzuk. Fél citrom levével átforgatjuk.

A vajretket meghámozzuk, majd az avokádóval megegyező nagyságú kockákra vágjuk. A retket összekeverjük az avokádóval.

A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, és a salátára szórjuk.

Végezetül finom tökmagolajjal locsoljuk meg az avokádós reteksalátát.

Teljes kiőrlésű pirítóssal fogyasztjuk.