A legistenibb saláták grillhúsok mellé

Írta: ,

A grillezés az egyik legjobb dolog nyáron. A húsokhoz nagyjából mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, ám sokaknak gondot okoz, hogy milyen köretet válasszanak hozzá. Máris mutatunk néhány izgalmas salátaötletet!

Paradicsomsaláta lilahagymával Kép forrása: laylita.com

A lédús paradicsom az egyik legjobb kiegészítője lehet a grillezett, fűszeres húsételeknek. A következő saláta elkészítéséhez mindössze néhány percre van szükség, próbáld ki, nagy sikere lesz.

Hozzávalók

700 g paradicsom, 1 nagyobb lilahagyma, 6 szál oregánó, 3 ek olívaolaj, só, bors

Elkészítés

A paradicsomot mossuk meg, a hagymát tisztítsuk fel, majd mindkettőt karikázzuk fel. Egy tálba tegyük bele a karikákat, szórjuk meg a felaprított oregánóval, a sóval és a borssal. Locsoljuk meg az olívaolajjal és forgassuk össze. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.

Grillezett avokádósaláta Kép forrása: gimmesomeoven.com

Egyszerűen imádjuk az avokádót, és ha már grillszezon van, miért ne próbálhatnánk ki grillezve is? Isteni saláta készíthető belőle!

Hozzávalók

0,5 kg paradicsom, 2 avokádó, 1 ek extra szűz olívaolaj, 125 g mozzarella, friss bazsalikom, balzsamecet

Elkészítés

A paradicsomot kockázzuk fel, az avokádókat pedig pucoljuk meg és vágjuk 1 centiméter vastag szeletekre. Utóbit grillezzük meg, nem kell, hogy sokáig legyen a grillrácson, ha már látszódnak rajta a rács csíkjai, fordítsuk meg, majd vegyük le.

Tegyük egy salátástálba a paradicsommal együtt, szórjuk meg az összetépkedett mozzarellával, a friss bazsalikomlevelekkel és locsoljuk meg az olívaolajjal és a balzsamecettel. Végül akár a felkockázott grillhúst is beleforgathatjuk. Ha pedig kevésnek érezzük, adhatunk hozzá lilahagymát vagy vegyes salátaleveleket is.