4 egzotikus saláta, ha valami különlegesre vágysz

Írta: ,

A nyári „bikini body” megtartása nem mindig fenékig tejfel, főleg, ha már unod a klasszikus salátákat. Kényeztesd magad egzotikus ízekkel, amik nem tartalmaznak több kalóriát, csak színesebbé teszik a saláta repertoárt. Összegyűjtöttünk négy igazi ínyencséget, amit te is könnyedén elkészíthetsz!

Lazacos avokádósaláta Kép forrása: self.com

1/4 Lazacos avokádósaláta

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 db nagyobb avokádó,
  • 80 g füstölt lazac,
  • 1 db lila hagyma,
  • 2-3 ek friss koriander,
  • só ízlés szerint,
  • bors ízlés szerint.

Az öntethez:

1 ek görög joghurt, ½  ek dijoni mustár, ½ teáskanál római kömény, ½  ek lime-lé.

Elkészítés:

Vágd ketté az avokádót, vedd ki a magot, vájd ki a belső részét, és vágd minél apróbbra a lazaccal és a lila hagymával együtt. Egy tálban keverd össze a fűszerekkel, és öntsd rá az öntetet. Tálaláshoz töltsd vissza az avokádó héjába. A legjobb benne, hogy este is fogyaszthatod!

Kagylós koktélsali Kép forrása: ladyandpups.com

2/4 Kagylós koktélsali

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 10 dkg kagyló (lehet konzerv is),
  • 100 g vörösbab (lehet konzerv is),
  • 10 dkg fekete olajbogyó,
  • ½  ananász (lehetőleg frissen),
  • 20 dkg jégsaláta,
  • ½ ek citromlé,
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv),
  • 200 ml Ezersziget vagy joghurtos öntet.

Elkészítés:

Ha konzervekből készíted, akkor mindegyikről öntsd le a levét, a kagylóhéjat pedig gondosan tisztítsd meg. Keverd össze a kagylót a zöldségekkel, az ananásszal és az öntettel, majd töltsd meg vele a kagylóhéjakat vagy az ananász belsejét.

A citromlevet belekeverheted a salátába, vagy ízlés szerint felvághatod cikkekre is.

Ráksaláta tésztával Kép forrása: damndelicious.net

3/4 Ráksaláta tésztával

Hozzávalók két adaghoz:

  • 25 g garnélarák,
  • 150 ml habtejszín,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 20 g petrezselyem,
  • 20 g újhagyma,
  • 25 ml fehérbor,
  • só ízlés szerint,
  • bors ízlés szerint,
  • 150-200 g penne.

Elkészítés:

Dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a rákot, és süsd tovább 3-4 percig. Öntsd hozzá a tejszínt és a fehérbort, sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórd rá a felaprított petrezselymet. Ha elkészült, akkor főzd meg hozzá a tésztát is, és keverd össze egy nagy tálban. A tetejét díszítheted bazsalikomlevéllel.

Almás-diós saláta kéksajttal Kép forrása: cookingclassy.com

4/4 Almás-diós saláta kéksajttal

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 db alma, 
  • 15 dkg madársaláta, 
  • 1 marék dió, 
  • 1 db citrom, 
  • 5 ek tejföl vagy natúr joghurt, 
  • 1,5 teáskanál fehérborecet, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 100-150 g kéksajt, 
  • só.

Elkészítés:

Szeleteld fel az almát és áztasd citromos vízben, hogy picit megbarnuljon. Egy külön tálban keverd össze a tejfölt vagy natúr joghurtot, a fehérborecetet, a kéksajtot, a fokhagymát és a sót. Az ázott almát csepegtesd le, majd helyezd a madársalátára, és öntsd rá az elkészített szószt. Végül szórd meg egy kis dióval!