Túrókrémmel töltött kaliforniai paprika

Írta: ,

Egyedülálló ízvilágával különösen vitaminokban szegényebb hónapokban vonzanak élénk színeikkel is a különböző színű kaliforniai paprikák. Négy csábító színben buzdítanak vásárlásra a harang alakú zöldségek. 

Tudtad, hogy a négyféle szín: zöld, sárga, narancssárga és bordóspiros, négyféle érettségi állapotot jelez? Te melyiket szereted a legjobban? Most egy sárga színűt töltöttem meg egy fenséges túrókrémmel.

A kaliforniai paprikának alacsony a kalória tartalma, C-vitaminban igen gazdag zöldség. Számos fitokemikáliát és karotinoidot hordoz.

Kapszaicinja koleszterincsökkentő és gyulladáscsökkentő hatású. B6 vitaminja az idegrendszerre van pozitív hatással. Enzimjei szemünk jó barátai.

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű sárga kaliforniai paprika
  • 20 dkg sovány túró
  • 5 evőkanál 12%-os tejföl
  • 5 evőkanál mascarpone
  • bors
  • snidling

Elkészítés:

A kaliforniai paprikát megmossuk, majd szárazra töröljük. A szára felőli résznél kb.1 cm-nyi „kalapot” vágunk neki.

A túrót összekeverjük a tejföllel és a mascarponéval. Sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel ízesítjük.

A finom túrós krémet a paprikába töltjük. Kistányérra állítjuk, „kalapját” rátesszük.

A túrókrémmel töltött sárga kaliforniai paprikát zöldségekkel díszítve tálaljuk.