Tökmagolajos túrókrém

Írta: ,

Tökéletes választás egy jó kis reggelihez vagy vacsorához ez a remekbe szabott tökmagolajos túrókrém.

A tökmagolajat a héj nélküli olajtök magjából hidegen sajtolással készítik. Az olaj készítésénél így a termék magas vitamin és ásványi anyag tartalma megmarad.

A tökmagolaj nagyon sok antioxidánst tartalmaz, így kiválóan véd a szabad gyökök káros hatásaitól. A tökmagolaj segíthet a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott problémák enyhítésében.

E-vitamin tartalma a bőr egészségének megőrzésében, és a gyulladt, sérült bőr gyógyításában lehet segítségünkre.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sovány túró
  • 1 kis dobozos 12%-os tejföl
  • bors
  • szárított petrezselyem
  • szárított metélőhagyma
  • őrölt kömény
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 2 evőkanál pirított tökmag

Elkészítés:

A túrót simára keverjük a tejföllel. Hozzáadjuk a sót, 1-2 tekerésnyi borssal, majd petrezselyemmel, metélőhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük. 

A tökmagolajat is belekeverjük.

Egy tányérkára szív alakú süti szaggató formát helyezünk, s belekanalazzuk a tökmagolajos túrós masszát.

Félórára fagyasztóba tesszük, majd kivéve rukkolával és paradicsomkarikákkal díszítjük.

A mag nélküli tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, és csinosan a tökmagolajos túrókrémre szórjuk.

Rozskenyérrel tálaljuk.