Tojásos omlett gombával és tejszínnel

Írta: ,

Ehhez a tojásos omletthez a friss petrezselymet ajánljuk, mert a szárítottnak kevésbé érvényesül az aromája. Ha diétázol, a tejszínt elhagyhatod.

Hozzávalók (2 személyre):

  • 25 dkg gomba (champignon vagy vargánya)
  • bors
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 3 evőkanál tejszín
  • 4 egész tojás
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A gombát és a petrezselymet tisztítsd meg, és vágd fel kis darabokra. Egy serpenyőben hevítsd fel a vaj felét, és párold benne 4-5 percig a gombát közepes lángon. Sózd meg, és keverd hozzá a petrezselymet. Húzd le a lángról, és tegyél rá fedőt. 

A tojásokat verd fel egy tálban, és keverd hozzá a tejszínt. Szórd meg sóval és borssal. A kimért vajmennyiség másik felét olvaszd meg egy serpenyőben. Csurgasd bele a tojásmasszát, és közben folyamatosan kevergesd. Rakd bele a gombát, és süsd össze vele.

Miután az omlett elkészült, azonnal tálalhatod.