Pirítós receptek, amiknek nem fogsz tudni ellenállni

Írta: ,

Úgy gondolod, a pirítós unalmas, és tényleg csak akkor csinálsz reggelire, ha már semmi más ötleted nincs? Gondold újra – a pirítós, feltéttől függően, a legizgalmasabb dolog lehet a világon. Nem mellesleg nagyon szépen fotózható is, úgyhogy ha szeretnél egy kis #foodporn-t az Instagramodra, ne keresd tovább a pénztárcabarát, mégis mutatós megoldást.

Az avokádó most újra fénykorát éli, a legtrendibb reggelizőkben biztosan legalább háromféle avokádós ételt tudsz rendelni, ha nem többet. Viszont amíg ezeken a helyeken aranyáron mérik az avokádós pirítóst is, addig te otthon fillérekért elkészítheted az ugyanolyan finom változatot.

Ha imádod ezt a zöldséget, egyszerűen szelj belőle vékony szeleteket a pirított kenyeredre, és sóval-borssal ízesítsd – akár egy kis sajtkrémet is kenhetsz alá, úgy még finomabb. Ha magában annyira nem vagy avokádó-rajongó, csinálj guacamolét összenyomott avokádóból, görög joghurtból, lilahagymából és egy kis citromléből, majd kend rá a kenyérre.

Ínycsiklandó és egészséges – a legjobb módja, hogy elkezd a napot.

Ha rántottapárti vagy, sütés után zúzd olyan apróra a tojást, hogy ráférjen a pirítósra, ha pedig a tükörtojást szereted, egyszerűen csak helyezd azt rá a kenyérre.

A pirítós a buggyantott tojással néz ki igazán gourmet módra, amit pofonegyszerű elkészíteni: forralj fel ecetes vizet, majd forrás után rögtön kapcsold le alatta a gázt, és üsd bele a tojást.

Óvatosan kavargasd a vizet egy irányba, hogy a belül keletkező apró örvény szép kerekre formálja a tojást.

Ahogyan beleharapsz, a belseje kifolyik a kenyérre – mennyei!