Paprikás sajtkrém

Írta: ,

Unod már te is a megszokott kenyérrevalókat, a vajat, esetleg a margarint? Akkor ideje újítani egy kicsit. Ez a paprikás sajtkrém egészségesebb is előbb említett társainál.

Hozzávalók:

  • 20 dkg edami sajt
  • 5 dkg mascarpone
  • 5 dkg feta sajt
  • 1 kis doboz sovány tejföl
  • pici só
  • egy-két tekerésnyi feketebors
  • 1 közepes méretű pirosas színű TV paprika

Elkészítés:

A feta sajtot egy kis tálban villával szétnyomkodjuk. Hozzákeverjük a mascarponét. Az edami sajtot lereszeljük, majd a feta és a mascarpone keverékéhez adjuk.

Beledolgozzuk a tejfölt is.

Picikét megsózzuk. Tényleg csak egy picikét, mert a feta sajt is sós. Egy-két tekerésnyi feketeborssal ízesítjük.

A paprikát megmossuk, és szárazra töröljük. Néhány karikát a közepéről félreteszünk a sajtkrém díszítéséhez. A paprika többi részét apró kockákra vágva a sajtkrémbe forgatjuk.

Az elkészített paprikás sajtkrémet csinos tálkába kanalazzuk, majd a félretett paprikakarikákkal díszítjük.

Teljes kiőrlésű pékáruval fogyasztjuk, lehetőleg mértékletesen, tekintettel a sajtok kalóriatartalmára.