Omlett camembert sajttal

Írta: ,

Ha csak az egyik oldalát sütöd meg, a sajt puhább és krémesebb marad. A végén őrölt pirospaprikával díszítheted.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 6 egész tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma 
  • 25 dkg camembert sajt
  • bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika (a díszítéshez)

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és párold üvegesre a vajon. A sajtot vágd fel kb. 1 ½ cm nagyságú kockákra. Verd fel a tojásokat habosra, és sózd meg.

Csorgasd bele a tojásmasszát a párolt hagymára. Villával folyamatosan kevergetve oszlasd szét a serpenyőben. Add hozzá a camembert kockákat, és közepes vagy kis lángon hagyd sülni, hogy a tojásmassza egészben maradva megszilárduljon.

Vigyázz, hogy ne száradjon meg. Miután megsült, óvatosan fordítsd át a másik oldalára. A másik oldal sütésére már csak feleannyi időt szánj.